Avui es farà al teatre de Blanes el concert de Joves Compositors. El concert substitueix, enguany, el Concurs de Joves compositors que s'ha celebrat durant 12 anys. El concurs i el concert els organitzen la Colla Sardanista Sa Palomera i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, amb la col·laboració de l'Ajuntament. El motiu és aprofitar aquesta aturada i fer un replantejament del concurs. Creiem que després de 12 anys cal donar-hi nou enfocament i veure cap on es vol dirigir. La intenció és continuar-lo convocant, però buscant un encaix millor dintre el món de la composició per a cobla.

La cobla que interpretarà les sardanes estarà formada per una selecció de músics en actiu que van iniciar els estudis a Blanes i que ara formen part de diverses formacions del país. Una cobla es denomina , cada any, amb el nom de Cobla de Tardor, a més de la participació de la Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes.

En aquesta ocasió s'interpretaran obres de Marc Timon, Gerard Pastor, Eduard Sendra, Carles Martí i dels blanencs Pitu Chamorro i Carles Marigó, entre d'altres. Aquest concurs és únic, ja que va dirigit a compositors menors de 25 anys. Al llarg de tota la seva història, en el certamen s'han descobert nous valors de la música per a cobla. Joves que actualment excel·leixen per les seves composicions i guanyen premis de composició arreu.