L'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot passarà de tenir 2.400 metres quadrats a tenir-ne més de 5.000. Tindrà un accés enjardinat que ampliarà la zona pública per la part de la ronda de Sant Bernat. Acollirà un gran nombre d'estudiants de nivell superior de ?dis?seny, els quals podran seguir els estudis amb el suport de les més noves tecnologies. Tot això serà una realitat quan s'hagin acabat les obres d'ampliació i millora de l'Escola d'Art i Superior de Disseny. La previsió és que les obres es pu?guin començar a finals del 2012, es reparteixin en 2 carpetes i tinguin un cost d'entre 8 i 10 milions.

De moment, el Departament d'Educació ha encarregat el projecte constructiu d'ampliació a l'empresa pública GISA. La previsió és que el projecte estigui adjudicat entre febrer i març del 2011. La fi de la redacció estarà en el termini aproximat d'un any i mig, a la tardor del 2012.

L'equip guanyador del projecte haurà de seguir les directrius d'un dels 4 escenaris d'unió entre la fàbrica de can Sacrest i l'Escola (ubicada al Convent del Carme) preprojectats per l'arquitecte, Joaquim Vayreda. Aquest escenari ha estat consensuat entre el Departament d'Educació, el claustre del centre educatiu i l'Ajuntament. Els trets més destacats del prepojecte són l'eliminació de les parts de la fàbrica de can Sacrest que no tenen interès arquitectònic per convertir-les en espais públics enjardinats.

La previsió és que només es conservi la nau central. L'altre element destacat és la construcció d'un edifici de connexió entre el convent del segle XVII i la fàbrica de començaments del segle XX. La separació actual és d'uns 50 metres que són ocupats per un aparcament de zona blava, el qual, en part, ha de desaparèixer. La idea és que aquest espai estigui interconnectat amb la plaça del Carme.

L'anunci de l'encàrrec del projecte va tenir lloc ahir al matí en un acte on van assistir la subdirectora general en funcions d'ensenyaments artístics, Eulàlia Tatxé; l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, el regidor d'Educació, Antoni Bach, i l'equip directiu de l'escola. Eulàlia Tatxé va destacar l'inici dels estudis de grau a Olot dins l'eix de l'Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya.