La regidora de Promoció Municipal, Fina Soler (PSC), ha informat que Olot serà la ciutat pilot en l'obtenció de la denominacio de turisme familiar. Fins ara l'Agència Catalana de Turisme atorgava la marca Turisme Familiar a localitats de la costa o de muntanya. Segons Soler, ara, per primera vegada, les localitats d'interior entren dins el pla estratègic de turisme familiar de l'Agència. Així, Olot es va oferir per ser el municipi pilot que defineixi les característiques de la marca a l'interior. "I, se'ns ha acceptat", ha concretat Soler.

La regidora ha explicat que més d'un 50 per cent de les persones que escullen Olot com a destí turístic ho fan en família.

Soler ha apuntat que durant un temps l'Oficina de Turisme identificarà les característiques aplicables a Olot del turisme familiar de la costa. També estudiaran les particularitats dels establiments i dels serveis perquè siguin referència de turisme familiar.

La regidora s'ha mostrat molt satisfeta pel fet que Olot hagi estat escollida com a ciutat pilot per introduir la denominació Turisme Familiar a les zones d'interior. Soler. Ho ha atribuït a una progressió de la promoció turística.