Vidreres va aprovar ahir el pressupost per al 2011 en un ple extraordinari convocat expressament per aquest tema. El compte ascendeix fins als 8 milions d'euros, fet que representa 400.000 euros més que el del 2010, que pujava fins als 7,6 milions d'euros. Aquest increment ve justificat també en el capítol d'inversions, que si bé en el compte anterior era de 680.500 euros; en aquest puja fins al 1.128.213 euros, 447.000 més.

Per a l'alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), es tracta d'un compte ajustat al moment actual de crisi i el va definir com un compte "molt auster i molt ajustat a les necessitats bàsiques que cal cobrir i amb coses que s'han de fer i no es poden retardar".

De fet, segons ella, les inversions que s'hi reflecteixen representen "petites inversions que han de cobrir les necessitats", i en destaca una actuació que s'ha de fer als nínxols del cementiri; la millora dels carrers d'Aiguaviva Park, l'equipament de la nova llar d'infants i la compra d'un tractor per a la brigada municipal, entre d'altres. Per tot això, Rosique va defensar el pressupost i va assegurar que "amb molta contenció de la despesa, esperem acabar l'any sense dèficit".

Crítica de grups de l'oposició

Si l'any passat el govern en minoria del PSC va necessitar del suport del grup de CiU per a l'aprovació del pressupost; aquesta vegada el grup de Glòria Selis va explicar que donava suport altra vegada al compte del 2011 perquè s'han incorporat alguns dels temes que CiU tenia previstos en el seu programa.

Des d'ERC, Jordi Daranas va destacar que el seu vot era contrari perquè no estaven d'acord amb el fet que no s'hagin disminuït totes les partides tot i la baixada d'ingressos a l'Ajuntament. En concret, va fer referència a la del centre cívic, que "es manté com l'any passat".

L'exsoci de govern del PSC, el grup d'ExV-ICV, va dir que donava suport al compte, però el seu portaveu, Jordi Pruneda, va demanar que es fessin diferents actuacions en camins i s'acceptin algunes propostes del seu grup.

Finalment, Jordi Camps, portaveu de Gent del Poble (GdP), va explicar que s'abstenien tot i la contenció que s'ha fet en el pressupost perquè hi havien alguns temes amb els quals no estaven d'acord.

Malgrat les crítiques de tots els grups, el pressupost es va aprovar i totes les formacions es van felicitar perquè per pimer cop en aquest mandat s'aprova el compte abans d'acabar l'any. Cal destacar que el regidor Manuel Valdivieso, del grup PCCA, no va assistir al ple del pressupost.