El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, Domènec Espadalé, ha qualificat de "prepotent" l'actitud de l'aerolínia de baix cost Ryanair i espera que d'aquí a cinc anys operin mes companyies a l'aeroport Girona-Costa Brava per no haver de cedir a les seves pretensions.

Domènec Espadalé ha fet públiques aquestes consideracions justament després d'aconseguir-se que Ryanair continuï operant des de Vilobí d'Onyar, ja que va amenaçar de marxar a Barcelona si no s'augmentaven les aportacions econòmiques.

En un primer moment, la Generalitat i la Diputació de Girona van rebutjar les exigències d'aquesta companyia per quedar-se a l'aeroport gironí, negant-se a concedir-los els 12 milions més que reclamava. Finalment, la negociació s'ha tancat amb un conveni que preveu una aportació de 7,5 milions d'euros fins al 2016.

Incertesa pels diners

El màxim responsable de la Cambra gironina va manifestar que no sap com s'arribarà a aquesta quantitat compromesa per l'entitat que formen la Generalitat, la mateixa Cambra i la Diputació, i que té com a objectiu promocionar l'aeroport.

En opinió de Domènec Espadalé, tot es deu a què "no hi ha cap més companyia que pugui donar un servei a Europa, que tingui els avions que té i que tingui les línies que té, com Ryanair".

"Sap que depenem d'ell"

Així ho va manifestar a Ràdio Girona, on també va apuntar que "nosaltres ja tenim altres companyies a l'aeroport, Transavia, Wizz Air... de mica en mica n'anem introduint d'altres que puguin suplir Ryanair". Per al president de la Cambra de Comerç, l'objectiu és que "llavors (Ryanair) no se senti tan prepotent com ara perquè, és clar, està claríssim que sap que depenem d'ell".