Uns brètols han fet destrosses i grafits en els diferents objectes que conformen el parc saludable de Mas Flassià de Vidreres abans que ningú encara l'hagi pogut estrenar. Els fets van passar a finals de la setmana passada quan tot just feia quinze dies que s'havien instal·lat els diferents elements que conformen aquest parc: bancs, baranes, aparells de gimnàs i de cop, un matí van aparèixer amb destrosses. Uns brètols van robar parts d'algun aparell i a banda, tots els objectes van quedar plens de grafits així com també els bancs.

Aquesta zona verda és una àrea propera a l'institut i les instal·lacions esportives de Vidreres i freqüentada per joves i des de ?l'Ajuntament, com explica l'alcaldessa Ruth Rosique (PSC) es té la sospita "que la bretolada l'han d'haver fet un grup d'adolescents". Es preveia que aquesta nova zona verda dedica a l'exercici físic a l'aire lliure es posés en marxa a principis d'any perquè ja té tots els elements però li manca una jornada de dinamització organitzada pel Dipsalut, que és l'ens que els finança, i que servirà per mostrar als ciutadans el correcte funcionament dels aparells i donar el parc per inaugurat.

Davant d'aquests fets, l'alcaldessa assegura que l'ajuntament ha posat més vigilància a la zona i Rosique explica que ha ordenat que els vigilants municipals hi facin més d'una ronda al dia per enxampar els brètols i també, s'ha avisat els veïns perquè estiguin atents si veuen els causants.

Unes bretolades que Rosique diu que si pot farà pagar als seus autors, ja que des de fa pocs mesos Vidreres ha posat en marxa l'ordenança de convivència ciutadana que preveu sancions econòmiques de fins als 750 euros, en considerar-se una infracció lleu.

Aquesta no és la primera ocasió en què mobiliari urbà que s'acaba d'instal·lar acaba fet malbé per les bretolades de grups de joves i per això, Rosique assegura que "aplicarem l'ordenança de civisme si els enxampem".

El de Mas Flassià no és l'únic parc de salut que havia d'estrenar Vidreres en breu, també se n'ha instal·lat un de nou a la Pineda d'en Mazó. Ambdós han costat 22.772 euros al Dipsalut, que també en farà el manteniment correctiu durant tres anys.