El diputat d'ICV-EUiA al Parlament Jaume Bosch va acusar ahir el conseller d'Interior, Felip Puig, de supeditar als interessos electorals de CiU el nomenament de l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, com a nou secretari de Seguretat del seu departament.

En un comunicat, Bosch va qualificar d'"inacceptable i increïble" que Crespo no hagi assumit encara el seu nou càrrec tot al·legant que CiU encara no ha designat qui el substituirà com a cap de llista a les eleccions municipals, previstes per al proper mes de maig.

Bosch va considerar que Crespo ha estat nombrat per a un càrrec de "màxima responsabilitat" dins de la Generalitat, de manera que va criticar que no hagi estat un dels primers nomenaments realitzats pel nou Govern.

De la mateixa manera, el diputat ecosocialista va recordar que les eleccions es van celebrar ara fa un mes, de manera que el retard de Crespo en assumir el càrrec demostra la "improvisació" amb la qual treballa el president de la Generalitat, Artur Mas.

Dues setmanes d'espera

I és que el dilluns 3 de gener es va fer públic que Xavier Crespo seria el nou secretari de Seguretat del Govern de CiU. En aquell moment es va donar per suposat que el seu nomenament es faria oficial l'endemà, però no va ser així, i aquesta setmana tampoc s'ha oficialitzat en la nova tanda de nomenaments.

Preguntat per aquesta qüestió després de la reunió del consell executiu, el portaveu del Govern i secretari general de Presidència, Francesc Homs, va precisar dimarts que ha estat Crespo qui ha demanat més temps per poder fer el "traspàs" de càrrecs al consistori selvatà.