Els mercats turístics nòrdic i anglès són els més interessats a fer estades d'esport a la nova Ciutat Esportiva de Blanes. Així ho va fer saber l'Ajuntament de la localitat. Segons va explicar el regidor de Turisme, Fernando Gómez, amb la posada en funcionament de la nova instal·lació s'han incrementat els contactes amb operadors turístics de diferents països europeus per conèixer l'interès d'aquests mercats per la Ciutat Esportiva. Tant a la fira d'Utrech com en la recent visita que han realitzat l'alcalde de Blanes, Josep Trias, i el regidor de Turisme a FITUR, la fira internacional de turisme més important que se celebra a Espanya, han confirmat aquesta situació.

Segons l'Ajuntament, pel moment, ja s'han realitzat més de 15 contactes amb touroperadors de països nòrdics i anglesos per presentar-los les instal·lacions de la ciutat. La seva situació geogràfica i el bon clima mediterrani han estat factors determinants perquè aquest tipus de mercats turístics vegin amb bons ulls la proposta. "Hi ha molt d'interès i demanda per part de diferents països estrangers. Bàsicament ens demanen que els enviem més informació i les tarifes de preus pel lloguer de les instal·lacions", va explicar Gómez. "Fins i tot, hi ha alguns operadors turístics que ja han visitat les instal·lacions in situ", va afegir. Posteriorment caldrà veure la disponibilitat de les instal·lacions, tot i que això "és un mal menor", va comentar Gómez

La intenció del consistori és potenciar el turisme i el comerç gràcies a la instal·lació. "La nostra intenció és que els esportistes que arribin es puguin allotjar als hotels de Blanes. De fet, volem prioritzar aquelles ofertes que ho tinguin en compte", va comentar.

Implicació del sector privat

En aquest sentit, Gómez va destacar que l'Ajuntament necessita el sector privat, perquè el municipi es beneficiï realment d'aquesta instal·lació. "Per tirar endavant el projecte, necessitem la implicació del sector privat. Perquè sinó haurem fet una ciutat esportiva impressionant i els hotelers no se n'aprofitaran. Cal la seva col·laboració", va explicar. Gómez va destacar també que ja s'han fet diversos contactes amb operadors i entitats espanyoles que voldrien organitzar alguns campionats o tornejos a la ciutat. És el cas, per exemple, d'una entitat de Madrid que està interessada a portar un campionat de minibàsquet a Blanes.

Actualment, la majoria d'entitats ja estan utilitzant les instal·lacions. A finals d'aquest mes o inicis del que ve la ciutat ja estarà funcionant al cent per cent, segons fonts municipals, ja que al febrer ha d'acollir la Copa del Rei d'hoquei. L'edifici té gairebé 40.000 metres quadrats, en quatre plantes i amb un aparcament per a 359 cotxes.