L'Ajuntament d'Olot, en el seu darrer ple, va donar compte de l'informe dels Serveis Econòmics, sobre la llei de 5 de juliol, per la qual s'estableixen mesures de lluita contra la morositat comercial. La regidora d'Hisenda, Fina Soler (PSC), va explicar que en resposta a la nova llei, l'Ajuntament reduirà els terminis de pagament. "Aquesta normativa diu que a partir del 2012 s'ha de pagar a 50 dies". Per assolir l'objectiu dels 50 dies, Soler va explicar que l'Ajuntament agilitzarà els circuits que donen conformitat a les despeses. "A vegades trobem factures, on es comptabilitzen despeses de la Brigada i també de l'Institut de Cultura, llavors cada àrea de competència ha de validar la despesa", va explicar. Per tal d'evitar aquestes situacions de retard, l'Ajuntament es posarà en contacte amb els proveïdors amb l'objectiu de trobar fórmules que acabin en un millor termini de pagament.

Soler va exposar que un 76% dels darrers pagaments s'ha fet en un termini inferior als 60 dies. "De cada 4 euros que paga l'Ajuntament, 3 els fa efectius en un període inferior als 60 dies", va dir Soler.

Pel que fa al 24% de pagaments que la Corporació fa efectius en períodes superiors als 60 dies, la regidora va explicar que en un 7% són compensacions entre companyies i el municipi. La major part de la resta del percentatge correspon a certificacions d'obra.