Josep Carrapiço és nou conseller comarcal pel grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des d'ahir i substitueix el lloretenc Eduard Coloma, que va dimitir ara fa tres mesos per motius professionals de l'ajuntament de Lloret, on era regidor a l'oposició i el 2 de novembre de 2010 de conseller de l'ens comarcal de la Selva.

Aquest canvi a les files d'ERC arriba després que el grup republicà hagués de buscar de forma urgent un substitut a Coloma perquè els que figuraven en la possible llista de suplents van renunciar-hi. Aquest, però, no és l'únic canvi que hi ha hagut a les files del grup comarcal d'ERC d'aquest mandat, ja que si el 2007 van entrar Joan Maria Serras, Jordi Fornés, Eduard Coloma, Gemma Boada, Josep Maria Puig i Joan Miquel Panella com a consellers; d'aquests sis en l'actualitat només hi resten Joan Maria Serras, Gemma Boada i Josep Maria Puig i s'han introduït cares noves en el grup com ara Conxita Boldú, Xavier Tresserras i ara Josep Carrapiço en substitució d'Eduard Coloma.

Ahir el ple del consell va ratificar el nomenament del president regional d'ERC a Girona, Josep Carrapiço i regidor al govern d'Arbúcies com a conseller d'ERC i alhora, se'l va nomenar portaveu del grup comarcal. Durant el seu nomenament també es va designar com a suplent, la regidora de l'Ajuntament de Riells Mati Noguera.

1,8 milions en inversió

Per altra banda, el ple del Consell Comarcal d'ahir va servir també per aprovar el pressupost del 2011, que ascendeix fins als 29 milions d'euros, dels quals 1,8 milions es destinen a inversions reals. Aquests números no disten gaire dels de l'any passat, quan la inversió es va decidir retallar en 6,7 milions i es va deixar en els 1,6 milions d'euros a causa de la situació de crisi econòmica. El pressupost de l'ens comarcal es va aprovar pels vots a favor de CiU i PSC -que governen el Consell-, Entesa pel Progrés Municipal, PP i el vot en contra d'ERC.