L'Ajuntament d'Amer reclama al Govern de la Generalitat, ara a mans de CiU, que faci un replanteig general de la variant de la C-63 que va projectar pel seu municipi l'antic govern tripartit. Aquest és l'aspecte més destacat de les al·legacions que presenta el consistori als estudis informatius i d'impacte ambiental d'aquesta circuumval·lació de la C-63 que es va treure a informació pública el novembre i que divendres, el ple municipal ratificarà.

L'alcalde d'Amer, Narcís Junquera (CiU), destaca que quan es va projectar aquesta via fa anys el municipi no tenia el mateix trànsit que en l'actualitat, sinó que aquest ha disminuït i que per tant, no és una carretera que sigui prioritària. Per tot això, Junquera assegura que des de la Generalitat "cal una reconsideració general de tot el projecte" i afegeix que l'ajuntament tampoc està d'acord amb el traçat proposat el seu dia pel departament de Territori i Sostenibilitat.

Per tot això, en l'acord que aprovaran divendres en ple, es demana una trobada amb el titular del departament de Territori per tal de trobar un punt d'acord entre l'ajuntament i la Generalitat sobre aquests tema.

A banda, Junquera en diverses ocasions ha assegurat que l'ajuntament veu prioritària una bona connexió amb la ciutat de Girona i per tant, que el Govern prioritzi la construcció de la carretera que ha de subsituir la N-141, la popularment coneguda com a carretera de la vergonya.

Des que el Govern va treure a informació pública els estudis informatius i d'impacte ambiental d'aquesta circumval·lació de la C-63 s'ha trobat amb oposició en el territori i fruit d'això n'ha sorgit una Plataforma contra la variant d'Amer, que tampoc veu urgent la seva construcció i també s'oposa al traçat que va proposar l'antic Govern tripartit, ja que, al seu parer, dividirà la població i serà una via que tindrà un fort impacte ambiental a la zona del riu Brugent, entre d'altres. Aquesta entitat ciutadana va presentar a principis de gener més de 700 al·legacions per intentar aturar el projecte.