El dia 3 de gener, Xavier Crespo va entrar un escrit de renúncia a la seva acta de diputat d'assumir les seves noves responsabilitats com a secretari de Seguretat. El problema va ser, però, que el seu nomenament no s'havia fet efectiu... i encara no ha estat. Per això, dos dies més tard va entrar un altre escrit per recuperar l'acta.

«Xavier Crespo i Llobet, diputat del grup parlamentari de CiU, voluntàriament presenta la seva renúncia a la condició de de diputat, tot expressant l'honor que ha representat ser membre d'aquesta cambra». Aquest és l'escrit que l'alcalde de Lloret va entrar a la mesa del Parlament el passat 3 de gener. El dia en què el va signar, s'havia filtrat a un mitjà de comunicació que ell ocuparia la secretaria general de Seguretat, càrrec que assegurava assumir «amb molta il·lusió» i per al qual necessitava renunciar a la seva condició de diputat. Al cap de dos dies, però, i en comprovar que el seu nomenament quedava congelat, va entrar un altre escrit a la mesa del Parlament tot demanant que es deixés sense efecte la seva renúncia. Era el 5 de gener. Des de llavors, tant Interior com el propi Crespo han reiterat que el seu nomenament com a responsable de Seguretat s'ha posposat perquè l'alcalde volia tenir més temps per a deixar ben lligat el traspàs a l'Ajuntament. Però el cert és que, a principis de gener, Crespo ja estava a punt per assumir les seves noves responsabilitats.

Malgrat que Interior ha dit per activa i per passiva que compta amb Crespo per la seva conselleria, ja han passat gairebé 40 dies des de que el seu nom es va fer públic i de fet, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat aquesta setmana que el seu ha estat un «nomenament frustrat». O sigui que l'alcalde lloretenc, que en un primer moment s'havia mostrat entusiasmat amb el seu nou càrrec, ha hagut de fer diversos passos enrere.

El més evident de tots és aquesta carta de renúncia a la seva acta de diputat, a la qual ha tingut accés Diari de Girona. Malgrat que tant ell com Interior han afirmat en nombroses ocasions que havia estat el mateix Crespo qui havia demanat més temps per fer un bon relleu a l'alcaldia de Lloret, el cert és que el mateix dia en què es va fer públic el seu nom va presentar la renúncia a la seva acta de diputat, pas sine qua non per poder accedir al càrrec de secretari de Seguretat. A més, l'endemà, 4 de gener, va enviar una carta de comiat als treballadors municipals i a la resta de partits, on assegurava que properament deixaria el consistori per assumir el nou repte «amb molta il·lusió».

Però quan el 4 de gener el Consell Executiu no el va nomenar, Crespo es devia ensumar problemes i per això el mateix dia 5 va entrar una altra sol·licitud a la mesa del Parlament per recuperar la seva acta. I ho va aconseguir, ja que la renúncia no va tenir temps a fer-se efectiva i no va trascendir al públic. Des de llavors, Crespo segueix a l'espera de ser nomenat. Això sí, com a diputat.