La Copa del Rei d'hoquei del 2011 ha estat el primer esdeveniment d'àmbit estatal que ha acollit la recentment inaugurada Ciutat Esportiva de Blanes, tot just fa una setmana. De resultats i incidències esportives se'n han fet ressò a bastament tots els mitjans de comunicació i no és pas el meu objectiu en aquest article reiterar o repetir informacions ja conegudes que, d'altra banda, en quatre dies seran història. D'aquí a molt poc temps només en hemeroteques i anuaris federatius podrem llegir i recordar que el Barça es va proclamar campió en vèncer l'històric de l'hoquei català, el Reus, per 4-2.

Hi ha una circumstància, que s'ha produït durant aquesta competició, que com a blanenc m'interessa i al mateix temps em preocupa més: el lloc on han estat allotjats els set equips que amb el Blanes disputaven la final. Si la informació que se m'ha facilitat és correcte, ho han fet tots a l'hotel Olímpic de Lloret de Mar.

En aquest cas Blanes ha organitzat i Lloret n'ha tret rendiment. Almenys el rendiment economicohostaler. Els rendiments en promoció i imatge sempre són més difícils de quantificar. Tot plegat ben lluny, de moment, del desig que expressava el batlle de Blanes, el Sr.Josep Trias, el dia de la inauguració del pavelló: "Espero que aquesta Ciutat Esportiva sigui una eina fonamental en la recuperació econòmica de la nostra vila".

Desconec la incidència econòmica en el comerç i l'hostaleria blanenca dels altres col·lectius que mobilitzen aquest tipus d'esdeveniments: afeccionats, àrbitres, federatius, periodistes. Tot fa pensar, però, atesa la migrada oferta hotelera que Blanes ofereix en temporada baixa que amb aquesta Copa del Rei, haurem fet el "negoci d'en Roberto de les cabres".

I un petit apunt final. Si passeu per davant la Ciutat Esportiva doneu un cop d'ull al rètol que la identifica. Que sigui petit, en aquests temps de crisi, potser fins hi tot sigui una virtut. Que tingui un grafisme que el fa difícilment llegible si no hi ets ben bé al davant o tens l'agudesa visual d'un linx, ja resulta quelcom més discutible.