El detingut com a presumpte autor de la violació que va tenir lloc a Figueres el passat 23 de febrer al vespre va ingressar ahir a presó després d'haver passat aquest dilluns a disposició judicial. L'home, de poc més de 20 anys i de nacionalitat marroquina, comptava amb nombrosos antecedents policials. El cas, que ha trasbalsat la població, es troba sota secret de sumari.

Els fets, segons han confirmat els Mossos i publicava ahir el setmanari L'Empordà, van tenir lloc a l'interior d'un establiment de la zona de l'entorn del cementiri municipal de Figueres.

Segons el setmanari, el presumpte autor de l'agressió hauria entrat a l'establiment a robar i, davant la resistència de la dependenta, l'hauria agredit i violat.

El ja detingut hauria visitat la botiga un dia abans dels tràgics esdeveniments, el dimarts 22 de febrer, acompanyat d'un altre home i va demanar uns pressupostos. Segons sembla, l'endemà hi hauria tornat però, aquest cop, tot sol i hi hauria comès la brutal violació.

La víctima, una dona de més de 40 anys, hauria sortit a demanar ajuda a un altre dels establiments de la zona i, finalment, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana es va personar al lloc dels fets i van engegar un dispositiu que va acabar amb la detenció del presumpte autor de l'agressió sexual la matinada de dissabte a diumenge.

El cas, sota secret de sumari

El detingut, que, segons la policia, compta amb nombrosos antecedents policials per altres delictes, va passar a disposició judicial aquest dilluns. Ahir, segons van informar fonts policials, el jutge -que ja ha decretat el secret de sumari pel cas- va decidir que el presumpte autor de la violació ingresés a presó per la seva relació amb els fets.