El Consell comarcal del Pla de l'Estany inicia dissabte una campanya de reforç per al foment de la recollida selectiva -anomenada "Separes?... No hi ha excuses!"-, amb l'objectiu d'incrementar la participació ciutadana en la separació i la tria selectiva dels residus de paper-cartró, vidre, envasos i matèria orgànica que generen en la seva activitat quotidiana.

L'any passat, al Pla de l'Estany, es va recollir selectivament el 40% dels residus municipals generats a la comarca i l'entrada de residus a l'abocador disminueix des de fa sis anys. El president del Consell comarcal, Jordi Xargay, va explicar que el 2010 es va entrar a l'abocador aproximadament la mateixa quantitat de residus que el 1991, gràcies a la participació ciutadana en la recollida selectiva de paper, vidre, envasos i, aquests últims anys, de la matèria orgànica i les restes de poda i jardineria.

La nova campanya s'allargarà 4 caps de setmanes i es realitzarà als 5 municipis més poblats de la comarca (Banyoles, Cornellà del Terri, Porqueres, Fontcoberta i Serinyà), encara que també s'han programat activitats paral·leles a la resta. Cada cap de setmana es farà un taller ambiental, un espectacle d'animació infantil i es muntarà una carpa amb educadors ambientals en una de les principals poblacions de la campanya. A més, mentre duri la iniciativa també es repartirà una Guia dels residus, en la qual s'explica com separar correctament les deixalles a la llar i a quin contenidor s'han de llençar.