Les treballadores de la llar d'infants municipal "Els Pins" han entrat més d'una quinzena d'instàncies demanant cobrar el vestuari d'hivern i el calçat que l'Ajuntament de Figueres els deu. Segons expliquen, el consistori els ha assegurat que se'ls pagarà aviat i que estan pendents de la signatura d'un decret, però ho estan reclamant des del passat mes d'octubre. Aquest problema, asseguren, també s'ha produït a la llar "Bon Pastor" i afectaria unes 22 persones. Des de la regidoria d'Educació han assegurat no tenir constància de la situació.

El conveni dels centres estableix, segons expliquen, un màxim de 60 euros per sabates i 70 més per a roba de treball per a cada educador. "Això es fa dues vegades l'any: una s'ha d'abonar abans de l'1 d'octubre i, l'altra, abans de l'1 d'abril", asseguren des del centre. El poblema és que encara no han cobrat les despeses de l'hivern i aviat se'ls podrien acumular, també, amb les de l'estiu.

"Quan tocava el pagament del mes d'octubre, ens van dir que acabéssim d'esperar l'aprovació del següent pressupost però, és clar, ara ja està aprovat i aviat serà el mes d'abril", afegeixen. Per aquest motiu, des del comitè els han recomanat que cada educadora faci arribar una instància reclamant el seu pagament. I és que, segons expliquen, normalment són elles les que primer ho paguen i després el consistori els ho abona.

Asseguren que els han dit que la situació està en vies de solucionar-se i que "només estan pendents de la signatura d'un decret", però de moment no ha estat així. Des del centre afirmen no voler entrar en polèmiques, però demanen que se'ls aboni el cost d'aquest material de feina.

Segons les dades a les quals ha tingut accés Diari de Girona, hi ha 17 instàncies entrades a l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà (OMAC) amb data 4 de març de les treballadores del centre però, segons expliquen, aquest problema també s'ha registrat a l'altra llar d'infants municipal, la del "Bon Pastor". En total, es deuria el material a unes 22 persones. Des de l'àrea d'Educació, han afirmat no tenir-ne constància.