Esquerra Republicana, Reagrupament i membres de Solidaritat Catalana per la Independència -aquests a títol personal- presentaran una candidatura conjunta, amb el nom de Junts per Banyoles, a les properes eleccions municipals. El grup no ha volgut revelar el cap de llista, tot i que ja el tenen decidit i -segons van assegurar- és una persona molt lligada al sentir d'aquesta formació independentista.

Aquest mandat, ERC té 6 regidors a l'oposició municipal de Banyoles -alguns dels quals repetiran a la candidatura- i la nova formació aspira almenys a revalidar aquest nombre, encara que el fet de sumar forces independentistes els fa pensar que poden ampliar aquesta representació.

L'ideari que van presentar va fixar l'independentisme com a objectiu a assolir a partir del treball des de l'Ajuntament. El grup va presentar Banyoles com la seva principal preocupació i va avançar els seus eixos de treball, que consistiran a impulsar una ciutat activa que compti amb la participació de tothom; una Banyoles que planta cara a la crisi creant llocs de treball, captant inversions i donant suport als emprenedors; que se situa al costat de la gent oferint uns serveis públics de qualitat; i que manté viva la seva identitat.