El candidat a l'alcaldia d'Olot per Convergència i Unió, Josep Maria Corominas, ahir al vespre, va fer públic que CiU anirà plegada amb Reagrupament a les eleccions municipals. L'acord preveu que l'actual responsable d'imatge i de comunicació de Reagrupament, Josep Ferrés, vagi al novè lloc de la llista de CiU. Ferrés és un químic de 47 anys que treballa en l'àmbit de la salut animal. La seva experiència política és de dos anys com a associat a Reagrupament. En aquest temps va dur la logística de les consultes independentistes a la Garrotxa. Corominas va manifestar la seva confiança, en què Ferres serà regidor després de les eleccions.

A més, Reagrupament donarà suport públic a la candidatura de CiU i en el programa electoral de la federació s'introdueixen mesures amb relació a la regeneració democràtica pactades entre CiU i Reagrupament. Corominas va indicar que l'acord es refermarà a la propera assemblea de la Federació, amb la qual cosa va indicar que Unió hi està d'acord.

Les mesures de regeneració democràtica establertes a l'acord estan encapçalades per la creació de regidors de proximitat a cada barri. Els edils cada mes atendran els veïns al casal de barri o en algun altre equipament municipal. La segueix l'establiment d'un consell dels alcaldes, el qual estarà format per tots els alcaldes i alcaldesses que ha tingut Olot. Tindrà un caràcter consultiu. L'objectiu serà reconèixer l'experiència dels alcaldes estats.

Han establert que els regidors tindran una retribució única i de simple càlcul. No rebran retribució per participar en òrgans i comissions municipals. Controlaran les incompatibilitats i autoritzacions d'activitats.

Els regidors dels grups municipals tindran dret a sol.licitar al govern tota la informació que considerin necessària per la seva activitat.

Quedarà prohibida la redacció d'informes per part d'empreses, consultors o assessors externs a la funció pública. Finalment, l'acord estableix que l'Ajuntament haurà de portar un registre d'empreses contractades amb informació detallada sobre les contractacions.