El PSC de Figueres ha presentat una instància a l'Ajuntament de la ciutat amb quinze preguntes referents al finançament del llibre de mandat que l'alcalde, Santi Vila (CiU), va presentar aquest dilluns. Els socialistes, a més, sol·liciten la redacció de dos informes -un a l'interventor i l'altre al secretari- per "aclarir" com s'ha pagat la memòria de gestió d'aquests quatre anys.

El PP i el PSC ja van mostrar aquest dilluns el seu rebuig als document. També el va criticar el principal soci de govern de Vila, ERC, que el va titllar de "partidista" i "personalista" i que, com a mostra de protesta, no va assistir a la seva presentació pública. Els socialistes, però, insisteixen que cal aclarir com s'ha dut a terme aquest llibre i han entrat fins a quinze preguntes al consistori.

"La manera com s'ha finançat l'edició d'aquest llibre és el que més preocupa aquest grup, fins al punt que es sol·licita a l'interventor que emeti un informe que exposi en quina partida pressupostària estava prevista i el cost d'aquest llibre i si hi havia consignació prevista", indiquen.

I no només això: també demanen que el secretari faci un informe que aclareixi "en virtut de quin conveni s'ha fet i quins són els patrocinadors i/o col·laboradors econòmics de la seva edició".

I és que Vila va assegurar que es tractava de tres empreses que han finançat els 30.000 euros del document en forma de "mecenatge". Va assegurar, a més, que mantenia l'anonimat dels empresaris perquè aquests li ho havien demanat així, i que si algun partit tenia alguna sospita que acudís als jutjats.

Defensa del document

En aquest sentit, el batlle va fer una defensa aferrissada del document, que considera molt important per posar en relleu un "relat" de ciutat i posar de manifest els projectes que s'hi han dut a terme.

Vila assegura estar satisfet dels resultats d'aquests quatre anys de mandat, tot i reconèixer que el context de crisi ha estat especialment negatiu per a la capital altempordanesa, deixant-hi prop de 4.000 persones sense feina. Sigui com sigui, el batlle va destacar durant la seva presentació la importància dels equipaments que s'hi han dut a terme, amb fins a 37 licitacions d'obres i diversos projectes que "sempre han quedat encallats" com ara el de la reforma de l'avinguda Vilallonga.