Decididament la setmana del 7 de març a Blanes va ésser una festa. Una festa político-històrico-literària! "Remuntar Blanes" és el títol del llibre que el cap de llista del PSC, Josep Marigó, presentava dijous 10 de març al Teatre de Blanes. Una presentació que es podria considerar un dels primers actes de precampanya dels socialistes blanencs. El llibre, segons l'autor, no pretén ser un programa electoral sinó "una idea, una reflexió, un camí, una propostaÉ" sobre el Blanes passat, present i futur. Escriu Marigó que la realitat actual de Blanes no li agrada. Que ha perdut pistonada pel que fa a la seva posició de poble de referència per a les viles veïnes. Diu també, que malgrat tot (crisi global, desafecció en vers la política...) existeix un potencial enorme per encarar el futur amb auster optimisme. Personalment, em quedo amb una frase del començament del llibre: "És hora de deixar de banda determinades diferències polítiques, és hora de marcar un rumb clar i treballar plegats per assolir la fita que millor posicioni Blanes i els blanencs". Una invitació, vull pensar, al consens i a la configuració de majories que puguin acabar d'una vegada amb personalismes i estranyes i fràgils ?coalicions com les que des d'uns anys ençà han penalitzat el desenvolupament de la vila. Amén!

Contraprogramar és la paraula que en Quim Valls exregidor de cultura va fer servir en la presentació del llibre esmentat, sorprès perquè el mateix dia, gairebé a la mateixa hora, a pocs metres del Teatre es presentés el tretzè número de la revista Blanda, l'emblemàtica i rigorosa publicació que edita l'Arxiu Municipal i que s'ha convertit en un referent de la recerca històrica local. Ves per on, podríem estar davant d'un episodi de contraprogramació cultural, a l'estil del que fan les televisions per sumar o restar audiències. Curiós!

Premiar a poetes, narradors, dramaturgs, assagistes etc. és el que, finalment, diumenge a la tarda va fer la revista Recull en el decurs de la festa d'entrega de premis de la seva 47a edició. Una edició marcada una vegada més per l'elevada participació, però sobretot, segons paraules del president del jurat, el senyor Viçens Llorca, per la gran qualitat dels originals presentats. Felicitats!