La Delegació de Pastoral Obrera del Bisbat de Girona va fer públic ahir el Manifest del Primer de Maig 2011 que eleboren els moviments obrers cristians i les Delegacions de Pastoral Obrera de Catalunya. En aquest sentit, aquest any, la pastoral ha volgut recordar que els "amos del món no concorren a les eleccions", en refèrència els eleccions muncipals del pròxim 22 de maig.

El delegat de Pastoral Obrera de Girona, Fèlix Mussoll, va denunciar entre d'altres qüestions la "dictadura del mercat especulatiu". "Els amos del món no concorren a les eleccions, perquè els qui manen de debò no són ni el govern ni les institucions", va subrtallar.

En aquets sentit, el delegat a Girona va apuntar que la "ideologia del neoliberalisme econòmic, que fomenta la cobdícia i el lucre d'unes minories, posterga i treu els drets dels treballadors". I, de la mateixa manera, denuncia que els "condemna a l'empobriment".

Política sense resultats

D'altra banda, la Pastoral també critica les darrers accions del Govern de Madrid per sortir de la crisi han estat erràtiques: "Amb les grans sumes donades als bancs i a les empreses d'automòbils, sense que se'n vegi cap resultat, n'hi hauria per eradicar la fam al món durant molts anys".

Fèlix Mussol va apuntar que amb l'"excusa" de la crisi s'està "destruint descaradament l'estat del benestar".

Per fer front a aquest canvi de model de societat, -va afegir- "que va empobrint els més febles, prioritza el mercat especulatiu i trenca la solidaritat, volem discernir i donar suport a les diferents propostes i mobilitzacions sindicals i socials".

El manifest apunta que cal "actuar amb esperança" per tal de sortir de la situació actual. Proposa, en aquest sentit, "revisar en profunditat l'orientació de la vida social, particularment la manera ?d'entendre l'economia". Aquest canvi passaria per "donar prioritat a la persona enfront al mercat" i traballar per la conciliació de la vida laboral i la familiar, entre d'altres. Finalment aposten per desenvolupar un treball de conscienciació que "trenqui el silenci, el descoratjament i la desconfiança que es viu i s'accepta amb normalitat".