Antoni Garcia repeteix com a cap de llista d'ICV a l'Ajuntament de Lloret, després de passar quatre anys com a regidor a l'oposició.

Com valora els quatre anys del govern municipal?

No gaire positivament. Són quatre anys de govern en què l'opacitat, la manca de participació dels partits i la ciutadania i el malbaratament de recursos han estat una constant. Però bàsicament l'opacitat i la manca de transparència. Per tant, és una etapa que millor oblidar. A més, s'han fet edificis faraònics i monstruosos i han abocat l'Ajuntament a un endeutament del 100%. Són inversions que ens han hipotecat.

I la seva tasca d'oposició?

Des que van acabar les eleccions el 2007 hem fet una feina dia a dia al carrer i ara la ciutadania ha de decidir. Estem satisfets.

Serà una campanya neta?

Les previsions d'aquesta campanya són estranyes. A mi m'agradaria que fos neta, però imagino que pugui ser bruta.

Com a partit, què proposeu per aquestes eleccions?

El nostre programa és molt ampli. Però entre les principals propostes hi hauria construir una nova llar d'infants pública, també transformar l'empresa municipal de turisme en un patronat i així augmentar la transparència i la participació. Després volem millorar els accessos i l'aparcament a barris concrets com el de Can Ballell. I en aquests moments de crisi, abanderar les polítiques socials per mitigar-ne els efectes.

Finalment, amb qui estaria disposat a formar govern?

No ens ho plantegem encara. Tots diem el mateix, que amb qui compleixi el nostre programa. Nosaltres el que sí que diem clarament és que amb la dreta no pactarem.