Alumes de tercer i quart curs d'ESO dels instituts Narcís Xifra (Girona), Montgrí (de Torroella de Montgrí), Cap Norfeu (Roses) i els de Llagostera, la Bisbal i Celrà van portar ahir els productes de les cooperatives que han creat aquest curs, en el marc d'un projecte educatiu pioner a Catalunya i que té com a finalitat desenvolupar les capacitats emprenedores dels estudiants.

Cent vint-i-set alumnes d'aquests sis instituts s'han implicat en un programa que, a l'Estat, ja funciona a Astúries i que proposa crear i gestionar la seva pròpia empresa, donant-li la forma d'una societat cooperativa que s'acaba disolent. La de Girona és la primera iniciativa d'aquest tipus a Catalunya pel que fa a secundària, ja que a Lleida es va promoure una activitat similar a educació primària.

Ahir al matí, els estudiants van dur els seus productes a la plaça Salvador Espriu de Girona, al costat del mercat del Lleó. Durant el curs, els participants han establert relacions comercials amb altres mini-empreses semblants a les seves, tant de l'Estat com de l'estranger; i han après el funcionament de les diferents etapes del procés, des de la creació de l'empresa fins la negociació de comandes i la comercialització.