Dues persones de la llista del Millor de Lloret han decidit cedir la seva acta de regidor als dos següents de la llista al·legant "motius personals". Les candidates que pleguen són Marilo Fajardo, número dos del partit, i Maria de la Sierra, sis a la llista. I seran substituïdes per Ferran Barbero i Òscar Portela. Segons el cap de llista, Marc Fuertes, "totes dues persones seguiran al partit donant suport".

Segons Fuertes, la situació actual de Lloret reclama "màxima dedicació" dels seus membres i aquestes persones no ho podrien cumplir. "Per aquest motiu, Marilo Fajardo i Maria de la Sierra Jiménez, seguiran dedicant el seu esforç dins de la nostra formació però cedint la seva acta de regidor, ja que en haver de compaginar-ho amb la seva vida familiar i laboral no els permetria oferir el 100% del seu temps", va explicar Fuertes. Va recordar, a més, que no es tracta de cap conflicte: "No és per cap conflicte ni molt menys, sinó per qüestions personals i laborals d'aquestes persones", va aclarir.

Barbero, que anava de número set, és cap de vendes a Catalunya d'una multinacional en el ram de la construcció i automoció, i Portela, vuit a la llista, és director de l'hotel Don Juan de Lloret. De manera que els sis regidors del Millor seran Fuertes, Alex Romerales, Juan Diez, Elena Aleinik i els dos nous: Barbero i Portela.

Caldes: CiU vol convèncer ERC

A Caldes de Malavella, el pacte entre forces per convertir Salvador Balliu (CiU) en el nou alcade encara no està segellat, ja que si bé la investidura de Balliu com a nou batlle estaria garantida per diferents grups; la composició del govern en canvi, no està del tot clara. Si bé el PSC és el soci de govern que ja ha dit el sí a CiU; els convergents intentaran aquesta setmana tornar a convèncer que ERC entri en un futur govern i així es creiï un tripartit amb prou majoria -de set regidors- per poder prendre decisions sense necessitar sempre a l'oposició, com seria el cas, si finalment CiU i PSC només són els que conformen el govern. Amb la formació amb qui hi ha més distància alhora de conformar un possible nou equip de govern és amb la PIC- que ara ostenta el govern de Caldes-, ja que segons Balliu hi hauria temes amb què topen com ara "la biblioteca, participació ciutadana, entre d'altres", i que per tant, frena un possible pacte.

A Maçanet, tot està obert

A Maçanet de la Selva, un futur pacte entre forces és un tema que està anant de forma molt lenta per ara. El grup municipal CiU és la formació guanyadora de les eleccions i que si vol un govern en majoria li cal almenys dos regidors d'altres grups.

El cap de llista Antoni Guinó (CiU) explica que per ara, la seva formació ha anat parlant amb tots els grups que han obtingut representativitat a l'ajuntament i que de moment, no hi ha cap pacte.Per altra banda, preguntat per si CiU estaria disposat a estar al govern en minoria, Guinó assegura que ho faria "perquè entenc que es pot entendre amb un i altres per temes puntuals".

Però assegura que els resultats de les municipals van deixar clar que "no es pot perdre mai de vista que darrere hi ha un poble i que s'ha manifestat amb un grup més votat que els altres i que per tant, tenim unes obligacions davant el poble, i ens ha donat una lliçó que cal aprendre".

I finalment, afegeix que la possiblitat d'un nou tripartit, com 9M voldria reeditar entre PSC; AM, PSC provocant així que CiU es quedi a l'oposició "no crec que sigui el moment de fer triparits i més amb programes tan diferents".