Olot completarà les obertures dels espais oberts al nucli antic amb la posada en servei dissabte del Passeig de la Muralla. Es tracta de la darrera de les grans obres del pla de Barris que ha transformat el Barri Vell d'Olot en els darrers vuit anys. El nou espai connecta l'eix travesser d'Olot al punt de l'avinguda Onze de setembre, amb un nucli antic que fa poc temps es configurava com una immensa barrera d'edificis vells que separava els grans espais centrals Firal i Firalet de la part nova de la ciutat.

A partir de dissabte, el nou passeig de la Muralla farà realitat un trajecte peatonal de places i espais oberts que connecta amb la plaça de la Muralla amb el Firal.

La urbanització de del passeig de la Muralla ha tingut cost de 285.442 euros, finançats per l'Ajuntament i per contribucions especials. Això no obstant la urbanització que s'encetarà dissabte és només la punta d'un treball iniciat al 2005. La gestació de l'actual passeig es va fer en base a la negociació de compra dels edificis que estaven situats als carrers Valls Vells, Llosa, Santa Cristina i la plaça Palau. L'Ajuntament va aconseguir comprar d'una manera progressiva tots els edificis sense haver hagut d'arribar a l'expropiació forçosa en cap cas. Va ser possible gràcies a disposar d'uns quatre milons d'euros del Programa de barris, aprovat per la Generalitat el 2004.