La utilització de la nova estació de tren de Rodalies de Renfe a Riells i Viabrea-Breda genera les primeres crítiques després que la setmana passada hi hagués un episodi de pluges. I és que segons alguns usuaris, en no disposar de marquesines, els passatgers no tenien lloc per resguardar-se de la pluja i per tant, han traslladat les queixes a l'ajuntament, tot i que la gestió d'aquesta infraestructura ferroviàries és de l'Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries).

A aquest fet s'hi suma que durant algunes hores l'estació està tancada durant el temps en què no s'expedeixen bitllets -de 6.15 hores a 14.15 hores- i, per tant, els usuaris de l'estació de Renfe han d'esperar-se fora i sense cap zona per aixoplugar-se de la pluja durant aquest període de temps.

L'alcalde en funcions de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot (ERC), explica que la raó que els va donar l'Adif durant les obres d'aquesta estació per no instal·lar marquesines és que "comporten molts problemes per la gran força del vent que provoquen els trens, inclús els regionals que no paren en aquesta estació".

I que per tant, no instal·laven aquest tipus de marquesines en les noves estacions, relata Bagot que afegeix que en tot moment des del consistori es va demanar que les col·loquessin, un fet que ara tornaran a reiterar en una futura trobada amb els responsables de l'Adif.

El pas del TAV

Aquesta raó que dóna l'Adif sobre el "vent" que generen els combois és un tema que l'Ajuntament entén i assegura que es tornarà a posar sobre la taula però que el consistori té poc marge d'acció si, finalment, l'Adif segueix dient que és per un tema de seguretat.

I és que en un futur, per aquesta zona de Riells i Viabrea, a banda de trens regionals i mitjana distància, també hi circularan els trens d'alta velocitat (TAV) a pocs metres de l'estació, que es va posar en funcionament ara no fa ni un mes, i per tant, en no aturar-se en aqueta estació, encara produiran més aquest "vent", que fa "impossible", segons l'Adif, la instal·lació de les marquesines.

L'alcalde en funcions de Riells i Viabrea explica que, per ara, l'única opció que tenen els veïns que utilitzen l'estació de Riells-Breda és que quan plou s'esperin al pas soterrat fins que arriba al tren, tot i que també recorda que hi ha gent que va en ascensor i que per tant, no els serà vàlida aquesta ?opció. La propera reunió amb ?l'Adif per tant serà la que pot ?desencallar aquesta queixa d'usuaris.