La pluja pràcticament incessant dels darrers dies ha fet que més d'un es miri el cel tot preguntant-se si estem realment al juny o ja ha arribat el setembre. El meteoròleg de l'Observatori de Monjuïc (Girona), Lluís Regincós, ha comparat aquest plujós començament de juny amb les dades dels darrers 15 anys (que és fins on arriba el seu observatori) i ha comprovat que, en els últims tres lustres, aquest ha estat el començament de juny amb més dies totals de pluja: de deu dies, en set s'han registrat precipitacions. En canvi, pel que fa al total acumulat, aquest juny ocupa la tercera posició, ja que a Montjuïc han caigut 50 litres per metre quadrat. L'any 2002, en aquest mateix període, se n'havien recollit 128, mentre que en el 2000 se'n van recollir 55,7.

Així doncs, durant aquest inici de juny han plogut més dies que en els 15 anys anteriors, tot i que les precipitacions han estat més minses. Val a dir, per exemple, que el juny de 2002, que va ser el que va recollir més quantitat total de pluja, va ser perquè 104 dels 128 litres que es van recollir van caure en un mateix dia: el 5 de juny, en què va caure una forta tempesta i calamarsada.

Pel que fa a l'any 2000, que ocupa la segona posició en quantitat de litres recollits, ja s'acosta molt més a la xifra actual: es van recollir 55,7 litres per metre quadrat i, a més, 48 d'ells van caure en un únic dia, que va ser el dia 10. Aquest 2011, en canvi, la pluja ha caigut d'una forma continuada, però les precipitacions han estat més suaus.

Les pluges dels darrers dies, però, no seran eternes. De moment, el Meteocat (Servei Meteorològic de Catalunya) preveu que, durant aquest cap de setmana, brillarà el sol amb intervals de núvols. Pel que fa a les temperatures, està previst que demà pugin tant les mínimes com les màximes.