La caseta de pescadors de Can Juncadella és el centre d'un litigi entre el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat (TES) i la Direcció General de Cosets. I és que el TES va donar permís a la societat Flinder Data SL a poder portar-hi a terme obres però segons l'Estat, aquest edifici seria "il·legal". Aquest es troba situat al paratge de Can Juncadella, a la platja de Sa Somera de Cala Canyelles de Lloret de Mar.

La Direcció General de Costes, segons fonts del TES considera que aquesta caseta es construir els anys 40 i que per tant no seria legal, ja que no tindria cap autorització per ser-ho. En canvi, a criteri de la Generalitat, seria legal perquè al seu parer va ser"construïda abans de la Llei del Sòl de 1956 i abans de la Llei de Costes del 1969, quan no es donaven autoritzacions d'aquesta mena".

Tot aquest litigi entre Estat i Generalitat prové d'una resolució del 4 de febrer de 2011 en què el secretari de Territori i Mobilitat denega part de les obres en zona de servitud de protecció i servitud i de trànsit i n'autoritza algunes, com són la reperació de la coberta del primer pis, la substitució del paviment de les terrasses de la primera planta, l'arrebossat i pintat exterior i la renovació d'instal·lacions.

Quan Costes veu els permisos donats, llavors en reclama la nul·litat però el Govern ho desestima i llavors, Costes opta pel contenciós al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la resolució dictada pel Departament de Territori i Sostenibilitat on s'autoritza la societat Flinder Data SL per poder portar a terme obres a la caseta, en creure l'edifici no legal, perquè està afectat per la protecció del domini públic marítim terrestre.

En canvi segons el TES, les obres es poden fer i ho argumenta d'acord a la disposició transitòria 4a de la Llei de Costes que diu que "es podran realitzar, prèvia autorització, obres de reparació i millora, sepmre que no impliquin augment de volum de les construccions existents", entre altres.