L'aerolínia de baix cost Ryanair va anunciar ahir que l'1 de desembre posarà en marxa una ruta entre l'aeroport de Barcelona-El Prat i el de Londres-Stansted. Per aquesta data, els tres vols diaris que ara connecten Girona amb aquest aeroport londinenc hauran desaparegut.

La companyia irlandesa va detallar en un comunicat que la nova connexió des de Barcelona comptarà amb dos vols diaris, d'anada i de tornada, i va assegurar que la ruta oferirà les tarifes més baixes entre les dues ciutats amb la garantia de "no pagar recàrrec per combustible".

Crítica a altres companyies

El responsable de vendes i mercadotècnia de l'empresa aèria Ryanair a Espanya, Luis Fernández-Mellado, va afegir que "els emprenedors i empresaris barcelonins tindran una alternativa als impuntuals operadors de tarifes altes del Prat", segons recull el comunicat.

L'empresa de baix cost va destacar que "Ryanair continua creixent i aposta fermament per l'aeroport de la ciutat comtal". A més, en el mateix comunicat fet públic ahir l'aerolínia va afirmar que l'aeroport de Barcelona ha experimentat un repunt de viatgers del 20,6% en el primer semestre i es va atribuir el 50% d'aquest creixement.

Deixant els secundaris

La companyia aèria de baix cost, immersa en una retirada dels aeroports secundaris catalans entre els quals hi ha el de Girona-Costa Brava (a Vilobí d'Onyar), ja va anunciar a final de juliol que a partir del mes d'octubre connectaria l'aeroport barceloní amb les ciutats de Poznan (Polònia) i Vílnius (Lituània).

Dels primers vols a Girona

La connexió aèria entre els aeroports de Vilobí d'Onyar i de Stansted va ser de les primeres que va implantar la companyia Ryanair a Girona, que s'hi va instal·lar el 2002. Ara, però, sembla disposada a eliminar aquesta connexió amb la capital britànica. D'aquesta manera, l'empresa irlandesa va concretant les retallades anunciades després de no arribar a cap acord amb el Govern de la Generalitat i apuntar els seus objectius cap a Barcelona.

Aquesta setmana encara és possible escollir entre tres freqüències diàries per volar des de l'aeroport Girona-Costa Brava fins a Stansted; ara bé, aquest mateix mes ja es passa de les tres sortides diàries a només dues, i així es manté fins a al dissabte 29 d'octubre. Aquest és l'últim dia per al qual es poden comprar bitllets de Ryanair per anar de Girona a Londres-Stansted, ja aquesta oferta desapareix a partir del 30 d'octubre.