La Fiscalia del Tribunal d'Apel·lació de Lió es va mostrar ahir favorable al lliurament a Espanya dels dos francesos de 21 anys acusats de l'assassinat del jove britànic, Andrew, a Lloret de Mar el mes passat. El Tribunal prendrà una decisió divendres que ve, després d'haver escoltat els arguments del Ministeri Públic i de la defensa, que s'oposa al lliurament a Espanya.

La Fiscalia va considerar que el mandat de detenció europeu emès per la Justícia espanyola presenta "les garanties judicials" necessàries, per la qual cosa es va mostrar favorable al lliurament. Per la seva part, però, la defensa considera que no està provada la implicació dels joves francesos en els fets i, per això, s'oposa a l'entrega dels implicats.

Cal recordar que els acusats, de 21 anys, van ser arrestats el passat 17 d'agost a prop de Lió i a la zona del nord de França on tenen la seva residència. Els joves són acusats d'haver comès la punyalada que va acabar amb la vida d'un jove birtànic de 15 anys, resident a Lloret. Els fets van passar la matinada del diumenge 17 de juliol al carrer Torrentó. El jove de 15 anys va patir ferides d'arma blanca al tòrax.

Alguns testimonis van explicar que el jove va voler posar pau enmig d'una baralla, entorn de les quatre de la matinada, i va acabar rebent ell les agressions. Va ser traslladat en una ambulància a l'hospital de Blanes, on va morir hores després. Després dels fets, el jutjat de Blanes es va fer càrrec del cas i va decretar-ne el secret de sumari. Llavors els Mossos van iniciar una investigació ja que alguns testimonis apuntaven que els autors eren joves francesos.

Els dos joves, que van tornar l'endemà dels fets a França, van confirmar haver participat en la baralla, però van negar haver matat l'adolescent. Si el Tribunal d'Apel·lació de Lió es pronunciés a favor del lliurament a Espanya, la defensa dels acusats tindria encara la possibilitat de recórrer al Tribunal Suprem.