El Consorci del Transport Sanitari ha acomiadat 13 tècnics que treballen a les ambulàncies a la demarcació de Girona, per tal d'ajustar-se a les retallades al sector. Segons informaven ahir fonts sindicals, els acomiadats serien tots tècnics sanitaris, quatre dels quals treballaven al servei urgent (Sistema d'Emergències Mèdiques), i els nou restants al programat. Tots ells tenien un contracte indefinit, i ahir l'empresa els va comunicar la rescissió del seu contracte. A banda d'aquests 13 treballadors, els sindicats també van assegurar que en els pròxims dies es preveu que acomiadin dues persones més de les oficines.

Aquests són els primers treballadors del sector que són acomiadats per fer front a les retallades a les comarques gironines. Abans però, fonts sindicals van assegurar que ja s'ha prescindit d'altres empleats que comptaven amb contracte temporal i no se'ls ha renovat. Amb els acomiadaments l'empresa s'estalviarà aproximadament uns 20.000 euros mensuals, ja que el salari base dels empleats era de 1.480 a 1.600 euros bruts al mes, sense comptar les hores que feien de més.

Lourdes Alsina, de CCOO explicava ahir que aquests acomiadaments es podrien haver evitat perquè "amb les hores que hi ha per fer no fa falta acomiadar a ningú". "Ara, -va destacar-, els treballadors que quedin hauran de fer més hores extra, quan això ho podrien haver fet sense acomiadar treballadors". Per la seva banda, Adolfo Martín d'UGT també va criticar aquesta mesura i va argumentar que "hi ha llocs on s'han arribat a pactes per no acomiadar part de la plantilla, però aquí s'ha optat per fer fora en lloc de reorganitzar millor les hores que havíem de fer".

Malgrat tot, tant Alsina com Martín van admetre que els acomiadaments al transport sanitari s'estan produint arreu de Catalunya. Martín també va recordar que la vaga d'ambulàncies a sector primari segueix convocada des de finals de juliol, si bé aquesta és "de caire simbòlic" ja que els serveis mínims establerts per llei als serveis d'urgència són del 100%. Recentment, Diari de Girona va publicar que a causa de les retallades les comarques gironines havien perdut més de 100 hores de servei d'ambulància al dia.