Els comerciants indús de Lloret de Mar s'han compromès a deixar de vendre megàfons i punters de làser, després que l'Ajuntament els ho hagi demanat en una reunió per les molèsties que causen entre els veïns i turistes. Segons el compromís assolit, els botiguers acabaran l'estoc d'aquests productes i després ja deixaran de vendre'ls. Per la seva part, el consistori ha anunciat que estudiarà l'ampliació a les nits dels horaris comercials, tal com els van demanar els comerciants.

Així, doncs, l'alcalde de Lloret, Romà Codina, i el regidor de Turisme i Comerç, Jordi Orobitg, es van reunir fa pocs dies amb representants de la comunitat índia del municipi amb l'objectiu de "conèixer de primera mà" els interlocutors d'aquest col·lectiu, establir-hi contacte directe i tractar diferents temes vinculats a la seva activitat comercial. En aquest sentit, a la reunió es va parlar d'aspectes referents al compliment i la normativa comercial (etiquetatge, venda d'acohol o compliment dels horaris comercials) i, a més, l'Ajuntament va mostrar la seva "preocupació" per les molèsties que ocasionen els megàfons i els punters làser que venen en els seus establiments entre els veïns i els mateixos turistes.

El principal compromís assolit, doncs, va ser que aquests comerciants, un cop acabin els estocs actuals, deixaran de vendre tant els megàfons com els punters làsers. De fet, molts d'aquests botiguers ja ho expliciten en els seus establiments i estan agotant les últimes existències. Cal destacar que aquests comerciants tenen un pes molt important en el sector a Lloret de Mar.

El regidor de Comerç va destacar que amb el canvi de model que volen implantar en el municipi calia fer aquest pas també en els comerços. "A causa dels canvis que volem establir ens semblava que aquests articles havien de deixar de vendre's", va comentar Orobitg. "Els vam demanar si podien fer el favor de deixar de vendre una sèrie d'articles", va explicar Orobitg.

Aquests, però, no van ser els únics objectes que l'Ajuntament voldria que es deixessin de vendre, ja que tampoc es veuen amb bons ulls les armes d'aquests locals. "També vam tractar el tema de les armes de fogueig que venen. Ens sembla que no és la imatge que volem mostrar", va destacar Orobitg, que va afegir que en aquest cas, no es va poder treure el mateix compromís que en els megàfons i els làsers, però alguns sí que han deicidit deixar aquests objectes.

Per altra banda, Orobitg va destacar que també van demanar als comerciants que tinguin "molta cura" amb la venda d'alcohol a menors. En general, en totes les peticions, els botiguers van estar molt receptius, segons el regidor. Una altra qüestió serà el compliment, ja que a la trobada hi va anar una representació del col·lectiu, però "estan tots associats", va explicar Orobitg. "La seva actitud va ser molt positiva", va afegir.

Més hores a les nits

Per la seva part, l'Ajuntament es va comprometre amb els comerciants que estudiarà una de les peticions de cara a les properes temporades turístiques. Es tracta de la possibilitat d'ampliar l'horari comercial a les nits, de manera que puguin tancar més tard durant la temporada forta d'estiu.

Orobitg va destacar que estaran a l'"expectativa" per si es van complint els compromisos i sí els botiguers ho fan, l'Ajuntament estudiarà "fermament" la idea de poder allargar l'horari comercial. De moment, alguns ja estan acabant els estocs d'aquests objectes. "He vist botigues que ja estan liquidant aquests articles", va concloure.