Les pluges van passar per alt la primera quinzena d'octubre. En canvi, durant els últims quinze dies d'aquest mes, l'aigua ha fet acte de presència. Precisament, el dijous i el divendres van registrar-se les precipitacions més fortes a diferents municipis de la demarcació. Entre dilluns i dissabte de la setmana passada, Blanes va acumular un total de 275 litres de pluja per metre quadrat, la quantitat màxima a les comarques gironines. Però els efectes dels aiguats a Blanes van anar més enllà de les xifres perquè un edifici de la ciutat, aixecat sobre una riera, es va descalçar.

Els veïns van alertar ahir que l'edifici tenia noves esquerdes, tot i que l'Ajuntament va advertir que "no hi ha hagut cap imprevist en els treballs de consolidació". El regidor d'Urbanisme de Blanes, Miquel Lupiáñez, va explicar que les obres per instal·lar la nova xarxa de clavegueram "han provocat alguna nova fissura". Tot i això, el regidor va aclarir que ahir es va inspeccionar de nou l'immoble amb l'arquitecte i l'enginyer municipal i que "no es van trobar sorpreses" a l'estructura de l'edifici. La previsió és que avui els operaris continuïn amb les tasques per consolidar l'edifici descalçat, a la rambla Joaquim Ruyra de Blanes. El consistori preveu que aquest dimecres ja s'haurà acabat la instal·lació de la nova xarxa de clavegueres amb la cobertura de tots els serveis per a l'habitatge. D'aquesta manera, l'Ajuntament decidirà el dimecres si els veïns retornen, o no, a l'immoble. També dimecres vinent, segons va explicar el regidor d'Urbanisme, els tècnics de l'ACA analitzaran "l'estat del caixó de la riera". Segons Miquel Lupiáñez, "s'ha d'inspeccionar aquesta estructura, que és la causa fonamental del descalç".

Tot i això, Blanes no va ser l'únic municipi de la província que va superar els 200 litres per metre quadrat en només sis dies. La setmana passada, entre dilluns i dissabte, l'Estartit també va acumular una alta xifra de precipitacions, i va arribar als 227 litres. En canvi, el tercer municipi que va registrar més pluja, Torroella de Montgrí, es va situar sota la franja dels 200 amb un total de 167 litres per metre quadrat. Cassà de la Selva va assolir una dada similar d'aigua entre el dilluns i el dissabte, situant-se als 162 litres. La resta de poblacions de les comarques gironines que van acumular les precipitacions més abundants se situen a la zona de l'Empordà. Entre dilluns i dissabte, de la setmana passada, Castell-Platja d'Aro va registrar 126 litres mentre que Portbou va arribar als 125 per metre quadrat. La Tallada d'Empordà i Ventalló van acumular un total de 121 litres, mentre que Espolla i Sant Pere Pescador en van registrar 119 i 116 respectivament.

En canvi, altres territoris de la demarcació van situar-se per sota la franja dels 100 litres. La setmana passada, entre el dilluns i el dissabte, Banyoles va acumular 96 litres per metre quadrat i Girona es va situar als 91 litres. En canvi, a la Garrotxa es van situar per sota la franja perquè la capital de comarca, Olot, només va registrar 48 litres per metre quadrat.