El nou teatre municipal de Lloret es va inaugurar oficialment ahir amb la representació de l'òpera La Marina, sis mesos després que es fes la inauguració no oficial a través d'una jornada de portes obertes. A l'acte, hi van assistir l'alcalde de la localitat, Romà Codina, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el diputat de Cultura a la Diputació de Girona, Xavier Soy. També hi van ser els regidors municipals i diverses entitats culturals de la localitat.

L'alcalde, Romà Codina, va destacar la idea amb què s'ha construït l'equipament, apostant per la funcionalitat abans que l'estètitca, i va encoratjar els ciutadans a fer-se seu el teatre. "Aquest equipament tan desitjat per la població ja és una realitat. En aquest edifici hem prioritzat els interessos dels actors, directors i tècnics per sobre dels estètics i arquitectònics. El nostre desig, doncs, és que sigui un espai que feu vostre, que respongui a les vostres necessitats donant un nou impuls a la ja destacada tradició artística de la vila", va comentar Codina.

El teatre té una superfície de 2.840 metres quadrats concebuts en un gran cub de vidre i ciment, amb llum natural i amb una façana imponent. A l'interior, hi ha una sala principal diàfana d'aproximadament 500 metres, amb un aforament per a 370 persones, de la qual la meitat de les butaques són retràctils. En aquesta sala hi ha l'escenari de grans dimensions -de 274 metres-. A més, hi ha tres sales d'assaig que donen diàriament servei a companyies culturals locals com l'Aula Municipal de Teatre. L'espai exterior té una superfície de 1.225 metres per poder fer espectacles a l'aire lliure. I, a més, l'equipament està dotat d'una cabina de projecció per poder-hi organitzar sessions de cinema.

Pel que fa a l'accessibilitat, els camions i vehicles de descàrrega poden accedir-hi fàcilment des de la carretera fins a l'escenari principal, la qual cosa afavoreix així el muntatge i preparació de les funcions. A més, s'ha construït una rampa d'accés per a persones amb mobilitat reduïda. Per altra banda, l'equipament disposa d'una sala de reunions, despatxos, magatzems, camerinos, lavabos amb accés directe des de l'exteior i una cafeteria.

Per altra banda, l'Ajuntament ja va donar a conèixer la programació cultural per a aquesta primera etapa inaugural. A banda de l'òpera amb què es va fer ahir la inauguració oficial, hi ha previstes ja dues obres més. En primer lloc, la representació de Pel davant i pel darrere de Paco Mir, que es farà el proper 8 de desembre a les set del vespre i costarà 21 euros. I en segon, el 27 de desembre es farà el concert Valsos i polques de Viena i Girona a càrrec de l'orquestra de cambra de l'Empordà.