La Diputació de Girona va donar compte ahir del nomenament de la tinent d'alcalde de Salt, Rosa Pórtulas (CiU) com a assessora de Jaume Torramadé. Pórtulas ocuparà el càrrec d'adjunta al cap de gabinet de presidència. La representant municipal saltenca ja va tenir unes funcions semblants en l'anterior etapa de Torramadé a l'alcaldia de Salt, on era adjunta al seu cap de gabinet.

Rosa Pórtulas, de 37 anys i diplomada en Gestió i Administracions Públiques (GAP) per la UdG, va ser nomenada per decret el passat 20 de setembre. Del 2003 al 2007 va estar a l'Ajuntament de Salt com a càrrec de confiança i fins ara estava treballant a l'Ajuntament de Sant Martí Vell. També amb la mateixa data i per decret es va declarar el cessament d'Emili Mató com a gerent de les Vies Verdes.

El ple de la Diputació de Girona va servir ahir per aprovar també una moció en defensa del model escolar català. El ple de la Diputació de Girona va donar el seu suport a una moció conjunta de tots els grups representats (CiU, PSC i ERC) en favor de la immersió lingüística. El text argumenta que el model de l'escola catalana garanteix que s'aprèn el castellà amb resultats "idèntics" a la resta de l'Estat, i va alertar que l'"ofensiva jurídica" contra la immersió pot provocar un "trencament social".

La Diputació de Girona referma que el model català d'immersió lingüística "no només no pot aturar-se, sinó que cal que segueixi avançant", tenint en compte "els reptes plantejats per la societat del segle XXI, amb un alumnat que compta amb més de 100 llengües d'origen".

L'ens també es va comprometre a donar suport a les iniciatives de les institucions catalanes i de la ciutadania, així com a adherir-se a la campanya de somescola.cat, i demana al Parlament "que vetlli pel compliment de la Llei d'educació de Catalunya" com la millor forma de "respondre positivament als intents de fracturar el consens social" sobre el model educatiu.

Treballar junts el pressupost

Durant el ple, la diputada del PSC Teresa Ferrés -que va fer de portaveu davant l'absència de Pia Bosch-, va demanar a CiU "treballar plegats" en l'elaboració del pressupost del 2012, uns comptes que segons Ferrés, han de marcar un "punt d'inflexió" pel context econòmic i de retallades. Torramadé va acceptar l'oferiment per encarar els comptes del 2012, i també per donar resposta als problemes econòmics d'alguns ajuntaments gironins.