L'Ajuntament de Tossa de Mar ha demanat un crèdit de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) de 246.926 euros i que finalment li ha estat concedit, que li permetrà pagar factures a proveïdors, principalment aquelles emeses durant l'any 2010. Aquest crèdit, de la línia ICO Entitats Locals 2011, és una mostra, segons assegura l'equip de govern de TU i PSC, que està treballant "intensament per posar ordre en els números municipals".

I és que segons va assegurar l'Ajuntament el mes passat les factures pendents de pagament global de l'Ajuntament de Tossa de Mar pugen al voltant de cinc milions d'euros i, per tant, aquest crèdit permetrà pagar-ne d'aquestes pendents. I a més, segons afirma el consistori en un comunicat, un cop examinades una per una, ha acordat amb el Banc Santader que les pagarà directament per ordre d'antiguitat i, per tant, la majoria que satisfarà amb el crèdit seran del 2010. A banda, el consistori també va revelar a l'octubre que s'ha trobat amb factures pendents sense consignació per valor d'uns 160.000 euros i que no van poder ser imputades al pressupost.

Modificació de crèdit

D'altra banda, en el ple celebrat ahir, l'equip de govern de Tossa va aprovar el compte general de l'any 2010 i una modificació de crèdit de 476.624 euros. Aquesta última operació és fruit, assegura, de l'estalvi en algunes partides. En concret, l'Ajuntament ha estalviat, entre altres coses, en enllumenat públic, seguretat social o gratificacions i aquests diners de la modificació de crèdit es destinaran al manteniment de la piscina, equipaments culturals, pavelló i escola, i també a pagar noves despeses notarials i de defensa jurídica, que afirma el govern en la nota, "continuen apareixent de l'anterior legislatura".