Les comarques gironines tenen una població total de 756.810 habitants segons la revisió el padró de l'1 de gener de 2011, fet que significa 3.764 persones més que les registrades durant l'any 2010. Un reial decret aprovat durant l'últim consell de ministres del Govern socialista declara oficials aquestes xifres, i fixa el ritme de creixement al voltant del 0,5% anual. Això situa Girona -malgrat la lleugera pujada- com l'onzena província amb un augment més elevat de població, per davant d'altres zones com Tarragona, Barcelona o Madrid.

En l'àmbit estatal, la població empadronada a Espanya apuja a 47.190.493 persones a dia 1 de gener de 2011, segons les xifres de població declarades oficials per aquest reial decret. En la seva última compareixença com a portaveu de l'executiu en funcions, l'encara ministre de Foment, José Blanco, va explicar que, després de revisar les dades del Padró Municipal, es va registrar un creixement de la població empadronada del 0,4% a l'últim any, el que implica un total de 169.462 persones més.

Per comunitats autònomes, les que més han crescut són Andalusia, Castella-la Manxa i Navarra, amb un increment del 0,8%. Per sobre de la mitjana també han augmentat les poblacions empadronades a Balears i Múrcia amb un 0,6% i Madrid, que va créixer un 0,5% a l'últim any. Amb tot, els creixements més forts han estat els experimentats en la població empadronada a Ceuta-Melilla, on l'estadística oficial llança un augment del 2,2 i el 3,2%, respectivament.

També enregistren increments, tot i que inferiors, Catalunya (0,4%); el País Basc (0,3%), Extremadura i la Rioja (0,2%); i Cantàbria i el País Valencià (0,1%). Per contra, Astúries perd al 0,3% de la seva població i a Aragó, Cantàbria i Galícia els empadronats es redueixen un 0,1%. Per la seva banda, la població a Castella i Lleó no pateix variacions.

En el cas concret de Catalunya, Girona és la segona regió amb un percentatge de creixement més elevat. Per davant seu hi ha Lleida, que amb 2.540 habitants més i un 0,6% de creixement és la província amb uns valors més elevats. Per la seva banda, Barcelona ha crescut en 17.952 habitants (amb un percentatge de 0,3%, la província que menys creix), i Tarragona amb 2.983 habitants de més i un augment anual del 0,4%.