L'Ajuntament d'Olot, en el seu darrer ple, va acordar una modificació del Reglament Orgànic Muncipal (ROM). El punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC i PP i el vot en contra de PxC. La principal novetat del nou Reglament és que a partir d'ara si ho han demanat abans, els ciutadans podran expressar-se als plens. Així quan un veí tingui interès en algun punt de l'ordre del dia podrà demanar a l'alcalde la manifestació dels seus arguments al ple. El primer edil passarà la petició a la Junta de Portaveus per aprovar o denegar la intervenció del ciutadà. Si li accepten el ciutadà tindrà 5 minuts per exposar els seus arguments abans de la votació del punt.

Prèvia petició, els veïns també disposaran de la possibilitat de participar en el torn de precs i preguntes.

Una altra de les novetats significatives és la introducció de l'audiència pública. Es tracta d'una forma de participació, en la qual a partir d'una petició prèvia les entitats podran podran proposar acords de dret al ple i demanar per les accions de l'Ajuntament que les afectin. Hi haurà dues audiències públiques a l'any.

La modificació també va suposar el canvi de nom de la Comissió de Govern pel de Junta de Govern i de crear una sola comissió informativa.