El cap de la Policia Local d'Olot, Ignasi López, el passat 31 de desembre, va rebre els ministeris laïcals de lector i acòlit de mans del bisbe de Girona, Francesc Pardo. Es tracta d'un pas previ a l'ordenació de diaca permanent. Si arriba a ser nomenat diaca podrà batejar, presidir casaments i enterraments, portar la comunió al malalts o dirigir activitats de catequesi entre d'altres. De moment, ja pot llegir l'Evangeli i donar la comunió en les misses. La previsió és que ho faci a la parròquia de la Cellera de Ter, amb la qual col·labora des de fa temps.

Aconseguir aquest privilegi li ha costat més de vuit anys de preparació a l'Institut de Ciències Religioses de Girona, on ha estudiat matèries relacionades amb l'església i la teologia. Ha combinat els estudis amb la vida familiar i laboral.

López considera que "la policia és un servidor públic i per tant, la vocació de servir ja la tens, i si no, malament". Afegeix que la figura del diaca és "justament fer de servidor de Crist i per tant és un complement a la feina que faig fins ara".

Amb 53 anys, casat i pare de quatre fills, Ignasi López va rebre el 31 de desembre els ministeris laïcals de lector i acòlit, acompa?nyat dels seus familiars, seminaristes, i el rector del seminari, el santjonenc, Jordi Font, i cinc candidats més a diaques permanents que estan en període de formació. Durant l'homilia, el bisbe va agrair la seva disponibilitat de servei a l'Església i també l'ajuda i suport dels familiars.

La inquietud de formar-se més com a cristià el va portar a cursar els estudis a l'Insititut Superior de Ciències Religioses de Girona, que depèn del Bisbat, que duren cinc anys i on s'estudien matèries relacionades amb l'Església. Allà va conèixer la figura del diaconat permanent, que encaixava en la seva voluntat de servir ja que el poden fer els homes que estan casats.