Ni un dia ha trigat el director general del Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, a desautoritzar el subdirector d'Activitats Cinegètiques i Pesca Continental, Àlex Cuadros, sobre la possibilitat d'obligar els usuaris del bosc a vestir una peça de roba d'alta visibilitat de color groc o vermell, com fan els caçadors de porcs senglars durant les batudes.

La mesura la va anunciar dimarts el subdirector d'Activitats Cinegètiques com a possibilitat que s'estava estudiant per tal d'evitar accidents com l'escaigut a Maià de Montcal diumenge passat , quan un caçador va disparar un tret a un jove que es trobava darrere uns matolls en confondre'l amb un porc senglar.

En declaracions a l'emisora Rac1 Escorihuela va especifiar ahir que la possibilitat de reglamentar l'ús de peçes de roba d'alta visibilitat entre els usuaris del medi natural "és una idea que va llançar el subdirector però que no la pensem ni de lluny".

Sí que va fer esment al fet que des del Departament es considera que la solució als problemes derivats de la caça passa pel compliment de la normativa, la bona senyalització i la realització de controls. Aspectes que va deixar clar durant la seva intervenció radiofònica en la qual especificava que s'hauria de donar una major divulgació a la qüestió de la senyalització per tal que la població, quan vegi les indicacions, sàpiga que s'esta duent a terme una activitat de caça.

Escorihuela també va precisar que caldria treballar per aconseguir comunicar a la societat els dies i les zones on es realitzaran batudes per tal que els usuaris del medi natural puguin preveure-les.

Més enllà de l'armilla

Si bé el subdirector d'Activitats Cinegètiques va fer esment a la possibilitat de normativitzar l'ús de roba d'alta visibilitat al bosc també és cert que va apuntar un aspecte de gran rellevància com és el fet que amb una llei de caça pròpia, com tenen gairebé tota la resta de comunitats, es podria crear un examen particular per obtenir la llicència de caça tal com té previst Andalusia o València.