L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va instar el sector de l'hostaleria del municipi a "sumar esforços" i implicar-se més en la ciutat per poder tirar endavant plegats davant de la difícil situació actual. Les declaracions del batlle, recollides per Ràdio Marina, bàsicament se centren en dues qüestions cabdals per al municipi: la Ciutat Esportiva i el concurs de focs artificials.

"Hotelers de Santa Susana i hotelers de Lloret s'interessen per l'equipament de la Ciutat Esportiva i els hotelers de Blanes no. Vull dir-ho així de clarament i això em preocupa", va comentar Marigó. "I, per tant, demano a tots nosaltres [els regidors] i a les persones que tenen més relació amb tot això, que anem a sumar esforços. Perquè la Ciutat Esportiva no només és per fer esport, sinó perquè el conjunt de la ciutadania en tregui un benefici", va afegir l'alcalde que es va mostrar preocupat per la qüestió.

Marigó també va fer referència a la manca d'implicació pel que fa al concurs de focs d'artifici de la localitat, ja que l'Ajuntament treballa per no perdre els sis dies de concurs i, en canvi, alguns empresaris diuen que amb quatre ja n'hi ha prou. Cal recordar que en el projecte de pressupost per aquest 2012, que encara no s'ha portat a Ple, es preveien tres dies de focs. Una reunió amb la Comissió tècnica del concurs va permetre augmentar el nombre fins a quatre. I la resta va quedar pendent de possibles patrocinadors o ingressos extraordinaris. "Amb el tema de focs tenim un problema i és que dirigents de les mateixes organitzacions d'hostaleria van manifestar que amb quatre dies en tindrien prou i això em va preocupar", va manifestar Marigó.

Per la seva part, el regidor de CiU Xavier Lozano en el darrer ple municipal va lamentar que a cinc mesos de la Festa Major encara no es tingui clar quants dies de focs hi haurà. Lozano va demanar la implicació de totes les parts per poder mantenir el concurs.