Els cultius de blat de moro transgènic han registrat una producció de fins a un 12% superior respecte als no modificats genèticament, una xifra rècord de les registrades en els últims 6 anys. Percentatges com aquest han animat els agricultors gironins a apostar pel blat de moro transgènic, que el 2011 va suposar fins a un 70% de la superfície cultivada a l'Alt Empordà.

A tota la demarcació de Girona, el blat de moro modificat genèticament ha representat el 51,4% de la superfície cultivada. D'altra banda, segons dades fetes públiques en unes jornades a IRTA Mas Badia, a la Tallada d'Empordà, els preus percebuts el 2011 pels agricultors han estat els més elevats dels últims 4 anys.

Les dades extretes de l'estació experimental de Mas Badia donen a conèixer que els cultius de blat de moro transgènic resisteixen millor la presència del cuc barrinador. El 2005, per exemple, es van produir uns 18.000 kg/ha, uns 2.000 més que els camps no modificats genèticament. Des d'aquell any, la diferència entre uns i altres ha anat disminuint, fins que el 2011 pràcticament s'ha igualat. Una de les teories dels experts, però, és que l'augment del cultiu dels transgènics i la seva persistència en els anys ha ajudat a disminuir el cuc barrinador també en els camps no modificats genèticament.