Els tècnics de l'Ajuntament de Blanes han detectat noves fissures i trossos trencats al terra del caixó de la riera de la rambla Joaquim Ruyra i de la conducció pluvial del carrer Anselm Clavé i han instat al consistori a reparar-ho de manera "urgent". Segons van informar fonts municipals, ja s'ha fet un pressupost i les obres per reparar aquestes noves fissures està previst que comencin el proper dimarts. D'entrada les pagarà l'Ajuntament a l'espera que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) se'n pugui fer càrrec. Els treballs tenen un pressupost total de més de 87.000 euros i només seria per reparar aquestes noves fissures.

Des que el mes d'octubre els aiguats van provocar el trencament del caixó i el descalç de l'edifici de la rambla Joaquim Ruyra, els tècnics municipals inspeccionen periòdicament tant el bloc com la riera. Segons van explicar fonts municipals, en una d'aquestes inspeccions van detectar fissures i trossos trencats al terra de la riera. Des del primer moment s'havien vist trencaments i fissures per la part de dalt, però no al terra. En detectar-ho, doncs, els tècnics van instar a l'Ajuntament a reparar-ho de manera "urgent" "per evitar mals majors". En concret, aquestes noves fissures s'han detectat a sota la rambla Joaquim Ruyra i sota el carrer Anselm Clavé.

Cal destacar, però, que les noves fissures no afecten per res l'edifici, on el consistori ja va finalitzar les obres de consolidació. L'alcalde Josep Marigó ja va destacar en les darreres valoracions que ara l'edifici "és molt més segur que abans dels aiguats".

Aquests nous treballs, doncs, que els durà a terme l'empresa Aigües de Blanes, tenen un pressupost de 47.127,84 euros per a les reparacions del caixó al tram de la rambla Joaquim Ruyra i 40.435,21 euros al tram del carrer Anselm Clavé. La idea del Govern municipal és que l'ACA s'acabi fent càrrec del cost d'aquestes obres que s'han hagut de realitzar de manera urgent a través dels diferents convenis que tenen signats les dues parts. Segons van indicar fonts municipals, hi ha una comissió bilateral tècnica que està estudiant la reconducció dels diferents convenis que tenen signats les dues institucions per fer front a les despeses d'aquest cas de l'edifici. De fet, en la Junta de Govern Local on es va aprovar el pressupost d'aquestes obres de les noves fissures hi figura un petit fragment on especifica que aniran a càrrec de l'ACA en virtut dels convenis signats. A aquestes obres, doncs, caldrà afegir els més de 400.000 euros que ja ha costat la consolidació de l'edifici, el reallotjament dels veïns que van haver de dormir en hotels i totes les obres que s'han fet a la zona.

Per altra banda, els operaris han col·locat tres pilones de color groc que prohibeixen el pas als vehicles en aquell tram concret i han anat treient les tanques que envoltaven l'obra.