Els farmacèutics de les comarques gironines tenen cada cop més problemes per abastir de medicaments els seus establiments. El retard en el pagament mensual dels diners que destina la Generalitat al sector està provocant que els propietaris hagin de fer autèntics malabarismes per aconseguir els fàrmacs que demanda la població. Això els obliga a demanar crèdits bancaris, arribar a nous acords amb els majoristes o fins i tot pagar els productes de la seva butxaca. Aquest problema és comú a totes les farmàcies de Catalunya, i s'agreuja com més costós és el medicament.

Actualment, la Generalitat paga les farmàcies amb 30 dies de retard. Aquest endarreriment ha estat denunciat àmpliament pels representants del sector, ja que altera sensiblement la manera de funcionar dels establiments. Ara, la majoria de farmacèutics tenen tres grans alternatives per solucionar l'endarreriment i poder oferir el fàrmac a l'usuari. La primera és demanar una pòlissa de crèdit. Aquesta és la més immediata, però amb la crisi les entitats bancàries són més reticents a donar diners, les quantitats són limitades (normalment no sobrepassen els 50.000 euros), i solen anar acompanyades d'interessos.

La següent solució que tenen els propietaris és pactar un ajornament del pagament als majoristes. Aquesta és més complicada, ja que les empreses farmacèutiques tampoc estan passant pel seu millor moment, i molts cops no accepten cobrar més tard. A més, en cas d'acordar-se, els majoristes carreguen un 10% d'interessos, amb la qual cosa el farmacèutic acaba pagant més diners dels que realment val el producte.

La tercera i última alternativa la posen en pràctica aquelles farmàcies amb més recursos econòmics, i consisteix a acabar avançant diners de determinats fàrmacs directament de la seva butxaca, a través dels seus estalvis.