Blanes vol que l'Estat permeti al municipi que s'instal·lin restaurants "amb cara i ulls" al passeig de s'Abanell, aprofitant la revisió de la Llei de Costes que està fent el PP, i que això permeti dinamitzar econòmicament el municipi i desestacionalitzar. Aquesta és una de les idees que s'està plantejant l'Ajuntament i que li vol traslladar al Ministre de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, en una reunió que han sol·licitat. Segons va destacar l'alcalde, la instal·lació d'aquests restaurants permetria, a més, que es financés part de la remodelació que s'ha de fer del passeig.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va explicar que l'actual Llei de Costes només preveu que es puguin instal·lar locals de restauració d'un màxim de 100 metres quadrats amb lavabos públics inclosos. Per a Marigó, això no permet crear "restaurants de qualitat, sinó més aviat xiringuitos de platja", que funcionen només durant la temporada d'estiu. Així, doncs, aprofitant que el PP està preparant la remodelació de la Llei de Costes, l'Ajuntament vol proposar al ministeri que es puguin instal·lar restaurants més grans i que puguin funcionar durant tot l'any, de manera que serveixin per desestacionalitzar la temporada. En aquest sentit, Marigó va destacar que s'Abanell és un punt estratègic per instal·lar restaurants "respectuosos amb l'entorn" que serveixin per activar econòmicament el municipi.

Segons va destacar el mateix alcalde, l'Ajuntament ha demanat per carta la reunió amb el ministre i paral·lelament ha parlat amb el grup municipal del PP, liderat per Salvador Tordera, perquè també faci totes les gestions possibles perquè aquesta trobada s'acabi concretant. De fet, Marigó va destacar la col·laboració dels populars blanencs. A la reunió també parlarien del projecte de remodelació del passeig de s'Abanell i dels problemes amb els temporals i la sorra de la platja.

En relació amb la remodelació, Marigó va destacar que les concessions que pagarien aquests restaurants més grans servirien per finançar part de la remodelació que s'ha de fer al passeig de s'Abanell.

Finalment, Marigó va posar com a exemple del que proposen el barri de pescadors del Serrallo de Tarragona, que ràpidament s'identifica amb una zona de restaurants de qualitat. La idea, però, no seria instal·lar molts més restaurants, sinó ampliar les dimensions dels actuals. En aquest sentit, Marigó veuria difícil ampliar el nombre de restaurants que hi ha actualment. "Ara n'hi ha quatre. Voldríem que en quedessin quatre, però amb les dimensions adequades", va afirmar.