El grup d'ICV-EUiA de Blanes demanarà en el proper ple, a través d'una moció, que la Generalitat de Catalunya pagui el deute d'1.729.415 euros que té amb l'Ajuntament de la localitat. El grup va presentar ahir les diferents mocions que portarà al ple municipal de demà al vespre. En total són tres i una sobre la reforma laboral que presenten CCOO i UGT i que des del grup hi donen suport.

El portaveu d'EUiA, Joan Salmeron, va criticar que CiU vagi donant les culpes a Madrid per no rebre una sèrie de diners que se'ls deu, quan la Generalitat no paga els seus deutes als ajuntaments. Salmeron va destacar, a més, que el deute amb els ajuntaments podria superar la quantitat que deu Madrid i en la moció s'insta al Govern a què demani un crèdit, com va fer amb les nòmines, per pagar els seus deutes.

El portaveu va assenyalar que el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament de Blanes és d'1,7 milions d'euros i va denunciar, a més, que la majoria d'aquests diners són en partides socials. "Els deutes estan majoritàriament en tot allò que és social. Els departaments municipals que pateixen més són els que haurien de tenir més diners en un moment com el d'ara", va denunciar Salmeron, que va destacar algunes de les xifres. Així, en plans d'ocupació finançats per la Generalitat, el Govern deu a Blanes 597.000 euros; en llar d'infants, 376.000 euros; i en Fons de Cooperació Local de Lliure Disposició, 246.000 euros.

Per altra banda, els ecosocialistes també presentaran una moció per a la constitució d'un servei municipal d'intermediació hipotecària, que serviria per mediar en els processos de desnonaments. Entre d'altres elements, demanen que es gestioni amb el Col·legi d'Advocats la subscripció d'un acord de col·laboració pel funcionament del servei. Tindria com a objectiu assessorar les famílies en risc d'execusió hipotecària, negociar alternatives o plantejar mesures per mantenir el pagament de les quotes. La darrera moció és en defensa de la dona i es demana que es mantinguin totes les lleis i normatives que fan possible "una societat igualitària".