L'equip de govern de Tossa va anunciar ahir que ha començat a prendre mesures concretes "per neutralitzar" l'impacte de l'augment de l'IBI decretat pel Govern central. En concret, s'ha acordat que els veïns que domicilien els seus pagaments gaudiran d'una bonificació del 5% de la quota de l'impost. A més, el govern va destacar que continua buscant "solucions ajustades a la legalitat" i que permetin reduir la pressió fiscal de l'IBI sobre els ciutadans, que han vist com la mesura del Govern de Madrid d'augmentar el 10% el tipus de l'IBI per al 2012 se sumava a l'augment del 54% aprovat per l'Ajuntament en les ordenances fiscals.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va explicar que "encara" estan treballant "en altres possibilitats" i va afegir que "nosaltres preferim el treball en comptes de les manifestacions d'incertesa i preocupació als diaris", en referència a l'actitud de CiU sobre el tema. Saladich va afirmar que "aquesta és una primera mesura", però que aplicaran "totes les possibles per minimitzar l'impacte de l'augment de l'IBI". En aquest sentit, va afegir que també s'aplicarà el fraccionament de pagament.

Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals, va afirmar que són "conscients" que demanen "un esforç molt gran als veïns en temps de crisi, però necessari per poder pagar deutes (no tan sols factures) i prestar un mínim de serveis". "L'Ajuntament també està fent un esforç per reduir despeses", va manifestar l'alcaldessa, Gisela Saladich. "No augmentem els ingressos per gastar més, sinó per pagar deutes i equilibrar els comptes municipals", va afegir.

Des que es va aprovar, CiU ha denunciat l'augment de l'IBI i ha presentat diferents escrits ?demanant la celabració de diversos plens per parlar de l'IBI. I des del govern no es veuen amb bons ulls aquesta oposició: "Volen paralitzar l'acció de govern i acabar d'arruïnar l'Ajuntament", va dir l'alcaldessa.

Pujals va explicar que quan van entrar a governar, ja tenien "clar que s'havien d'apujar els ingressos, i lamentablement" ho han hagut de fer "incrementant l'IBI, que és un ingrés segur per un ajuntament". "En el moment que puguem abaixar el tipus, ho farem", va afegir. Pujals va assegurar que l'esforç que es demana servirà per "equilibrar els comptes municipals i aconseguir, d'una vegada per totes, el sanejament de l'Ajuntament".