Tal com ja van anticipar els meteoròlegs la setmana passada, el front de vent que va assetjar les comarques gironines dijous i divendres passat era la carta de benvinguda d'un anticicló que ha de portar per als propers dies unes temperatures ja primaverenques, en les que les màximes s'han de situar per sobre dels 20 graus durant tota la setmana. Durant la jornada d'ahir el mercuri ja es va enfilar fins gairebé els 23 graus a la ciutat de Girona, i la previsió és que la situació es mantingui en aquests estàndards com a mínim fins divendres.

La de la capital gironina, però, no va ser la temperatura més alta ahir a la província. A Olot, per exemple, es va arribar als 23,2 graus poc després de les dues de la tarda. De fet, la Garrotxa va ser la comarca on més van pujar les màximes. A la Vall d'en Bas va ser de 22,8 graus. Tot i això, els registres per sobre dels 20 graus es van extendre a gairebé tota la província, amb 22,2 graus a Cassà de la Selva; 22 a Anglès; 21,9 a Banyoles; 21,8 a Cabanes; i 21,4 a la Bisbal d'Empordà.

De fet, a l'única comarca de la província de Girona on no es va superar el llindar dels 20 graus va ser al Ripollès, on la màxima es va situar en els 18,4 graus a Sant Pau de Segúries. A Molló, el sostre es va situar en els 17,3 graus, i a Núria en 13,1. On es va trencar amb la tendència de la jornada assolellada d'ahir va ser a Ulldeter, on la màxima no va arribar ni als dobles dígits (8,8 graus).

Gran amplitud tèrmica

Un dels trets curiosos de la situació meteorològica d'ahir dilluns va ser l'amplitud tèrmica que es va donar entre les temperatures màximes i les mínimes. I és que entre els dos límits, en molts casos les diferències van estar per sobre dels 20 graus, com és el cas d'Olot (23,2 de màxima i 1,1 de mínima); la Vall d'en Bas (22,8 i -1,4); Girona (22,5 i -0,6); Anglès (22 i 2,3); o Monells (21,2 i 0,5), entre d'altres poblacions.

On menys accentuada va ser aquesta situació va ser a l'Alt Empordà, on la presència del vent va fer que les mínimes no s'enfosessin tant com en d'altres localitats, on fins i tot es va arribar a registres amb graus negatius. A Portbou, per exemple, la diferència entre la temperatura màxima i la mínima va ser de tan sols va ser de només sis graus, ja que el límit per baix només va ser de 12,4 graus. A d'altres municipis, tot i no tenir mínimes tan altes, l'amplitud tèrmica no va ser tan accentuada, amb 21,8ºC i 6,5ºC de a Cabanes o 20,7 i 7,8 a Roses. De fet, les mínimes a l'Alt Empordà van baixar respecte al diumenge, quan arreu de la comarca van situar-se per sobre dels 10 graus.