La Federació de Treballadors de l'Ensenyament de FETE-UGT calcula que les noves mesures que preveu implantar el Departament d'Ensenyament a l'escola pública suposaran grups nous d'alumnes i augments de ràtios a les aules, amb la qual cosa afirmen que es pot parlar "directament d'una supressió d'uns 1.500 llocs de treball" que afectarà interins i substituts. De la seva banda, CCOO denuncia que "tots els centres de Primària tindran mig mestre menys" degut a la disminució d'hores de coordinació.

CCOO va qualificar d'"inacceptable" la proposta que la Conselleira ha presentat a la Mesa Sectorial del sector públic, en la qual ha comunicat als sindicats diverses mesures de retallades, entre les quals figuren que les reduccions de jornada per maternitat no es cobraran al 100% com fins ara. En aquest punt, el Departament preveu compactar la reducció d'1/3 i de la meitat de la jornada però passant a cobra un 80 i un 60% del sou, respectivament.

Efectes de la reorganització

Segons un comunicat de FETE-UGT, la gran majoria dels 1.500 llocs de treball que no es cobriran el curs vinent responen a la modificació de les hores lectives que preveu implantar el Departament d'Ensenyament. Així, el curs 2012-2013 es canviarà el criteri d'assignació de docents, de suport a l'ESO, amb reducció d'hores d'atenció a la diversitat, i es revisarà el càlcul d'hores lectives de matèries optatives i desdoblaments. FETE-UGT va alertar que "això suposa que el Departament suprimirà 430 llocs de treball a Primària i 670 a Secundària i Formació Professional", a més de variar els criteris d'assignació de docents a les escoles de les zones escolars rurals, cosa que significarà també una pèrdua d'ocupacions, que podria elevar-se en total a unes 1.500.

Després de l'última reunió de la mesa sectorial d'Ensenyament per discutir les mesures extraordinàries de personal fins al 2015, tant CCOO com FETE-UGT van rebutjar "rotundament" el que consideren una nova retallada de drets laborals per als professionals de l'ensenyament públic.

.