El ple del consell comarcal d'aquest dimarts va deixar alguna escena per recordar, en ser normalment unes sessions plenàries tranquil·les, en canvi, aquesta va tenir algun moment àlgid i una picabaralla entre el conseller Joan Salmerón, portaveu del grup ICV-EUiA i el del PP, Enric Martínez. En concret, Salmerón, mentre es debatia sobre la reforma laboral, en una de les seves intervencions va assegurar, dirigint-se a Martínez que "tots els xoriços són al PP". Davant d'aquesta frase i després d'un enfrontament dialètic amb Martínez, parlant sobre els sindicalistes a Espanya i també alguns dels seus privilegis, Salmerón es va dirigir així al conseller del PP.

El popular Enric Martínez es va preferir abstenir-se de fer més comentaris al portaveu d'ICV-EUiA i es va limitar a dir "que no contestaria quan es diu "xoriço" a companys de partit".

Aquest fet va exaltar els membres del plenari i fins i tot va provocar que el president del Consell Comarcal, Robert Fauria, hagués de fer un toc d'atenció al conseller Joan Salmerón, fet força anecdòtic en un ple del Consell, que solen ser plàcids. Tot i això, la moció que va presentar el PSC i que rebutjava la reforma laboral del PP es va acabar aprovant, amb els vots a favor del Millor, ERC, PSC, ISelva i l'abstenció de CiU i un dels membres d'ISelva i el vot en contra del conseller del PP.

El ple també va tractar per la via d'urgència una moció dels grups ISelva-FIC i ICV-EUiA de suport al cooperativisme i a la celebració, l'any 2012, de l'Any Internacional de les Cooperatives, que es va aprovar per unanimitat.